• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Сликом и ријечју кроз пројекте / Отворене амбуланте породичне медицине у мјесним заједницама Бочац и Борковићи
Отворене амбуланте породичне медицине у мјесним заједницама Бочац и Борковићи PDF верзија   Верзија за штампу

Инвеститори: Министарство здравља и социјалне заштите РС и Град Бања Лука
Извођач радова: "Универзал БС" - Бања Лука
Вриједност уговорених радова: 378.550 КМ

На измаку 2015. године отворен је објекат амбуланте породичне медицине у МЗ Бочац, која ће опслуживати око 900 грађана овог краја. На радост мјештана Борковића, 12. јануара 2016. године отворена је и амбуланта у њиховој мјесној заједници. Новоизграђену амбуланту свечано су отворили предсједник Владе Републике Српске, Жељка Цвијановић и градоначелник Бање Луке, Слободан Гаврановић.
У посљедњих десетак година Град Бања Лука интензивно је радио на изградњи и реконструкцији амбуланти са циљем да здравствена заштита буде доступна што већем броју грађана. Ове активности наставиће се и у 2016. години, а прва амбуланта која је отворена у овој години јесте она у МЗ Борковићи, у којој је до сада регистровано око 1.700 пацијената. Ова амбуланта отворена је поводом 9. јануара, Дана Републике Српске.
Наиме, у мјесним заједницама Бочац и Борковићи, почетком октобра 2014. године започела је изградња нових амбуланти породичне медицине, чиме је настављен пројекат јачања здравственог сектора у Републици Српској који заједнички проводе Министарство здравља и социјалне заштите и Град Бања Лука.
Амбуланте породичне медицине у Бочцу и Борковићима имају по 130 квадратних метара површине, а у обје амбуланте налазе се љекарска ординација, интервнеција и хематолошка лабораторија.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008