• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Сликом и ријечју кроз пројекте / Изградња новог моста преко Врбање у Чесми
Изградња новог моста преко Врбање у Чесми PDF верзија   Верзија за штампу

Инвеститори: Град Бања Лука и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске - Јединица за координацију пољопривредних пројеката
Извођач радова: „Приједорпутеви“
Вриједност радова: 1.742.470 КМ

Предсједник Владе Републике Српске, Жељка Цвијановић и градоначелник Бање Луке, Слободан Гаврановић, положили су, 5. новембра камен темељац за изградњу моста на ријеци Врбањи у насељу Чесма. Нови мост биће саграђен на мјесту петнаестак метара низводно од постојећег моста, који је претрпио знатну штету у прошлогодишњим поплавама. Биће укупног саобраћајног профила десет метара и састојаће се од коловоза ширине 6,6 метара и обостраних тротоара ширине два метра, дужине 75 метара. Уговорена вриједност радова је 1.742.470 КМ.
Уговоре о изградњи моста у Чесми и о изградњи саобраћајнице у Улици Вељка Млађеновића потписали су, 22. септембра, градоначелник Слободан Гаврановић, директор Јединице за координацију пољопривредних пројеката у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Раденко Јефтић и представници извођача радова – предузећа „Приједорпутеви“ и „Козарапутеви“.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008