• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Сликом и ријечју кроз пројекте / Почела изградња објекта амбуланте и мјесне заједнице у МЗ Доња Кола
Почела изградња објекта амбуланте и мјесне заједнице у МЗ Доња Кола PDF верзија   Верзија за штампу

Инвеститори: Град Бања Лука и Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске
Извођач радова: „Прогрес –градња“ из Бање Луке
Вриједност радова: 365.000 КМ


Градоначелник Бање Луке Слободан Гаврановић и министaр здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић, положили су 18. августа 2016. године у Доњим Колима камен темељац за изградњу зграде амбуланте породичне медицине и мјесне заједнице.
У свом обраћању, градоначелник Гаврановић је рекао да је укупна вриједност радова око 365.000 КМ, а да се изградња и овог објекта проводи у оквиру пројекта јачања здравственог сектора који заједнички реализују Влада Републике Српске и Град Бања Лука.
Упротеклој деценији изграђено је десет нових објеката амбуланти са 27 нових ординација, те санирано 55 постојећих амбуланти.
Амбуланта у Доњим Колима ће садржавати љекарску ординацију, медицинске интервенције, те рецепцију отвореног типа за пријем и тријажу. Објекат ће бити опремљен новом стандардизованом опремом и имаће површину од 123 квадратна метра.
Иначе, укупна површина објекта у коме ће у приземљу бити смјештена амбуланта, а на спрату просторије мјесне заједнице износиће 346 квадратних метара. Такође, биће изведено спољашње уређење, које ће обухватити изградњу паркинга, платоа за окупљање грађана и хортикултурно уређење.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008