• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Сликом и ријечју кроз пројекте / У функцији нови мост у Чесми
У функцији нови мост у Чесми PDF верзија   Верзија за штампу

Инвеститор: Град Бања Лука
Извођач радова:
„Приједорпутеви" д.о.о. Бања Лука
Вриједност радова:
1,8 милиона КМ

 

Новоизграђени мост преко ријеке Врбања у насељу Чесма, у који је уложено 1,8 милиона КМ, свечано је пуштен у функцију 30. децембра 2016. године.

Мост је дужине 85 и ширине саобраћајница шест метара, са тротоарима ширине 2,2 метра.
У склопу изградње моста, изграђене су и приступне саобраћајнице, и то на десној обали  од моста према  Улици Петра Великог  и  на лијевој обали моста до споја са Улицом Вељка Млађеновића и Улицом Владислава Скарића - у пуном профилу са двије саобраћајне траке, обостраним тротоарима и јавном расвјетом.

Да би нови мост, али и цијело насеље Чесма било што боље саобраћајно повезано са центром града - крајем прошле године проширена је улиица Вељка Млађеновића, у дужини од 700 метара. Ширина изграђеног коловоза је сада 5,5 метара, а урађени су и тротоари од 1,5 до два метра. Такође је изграђена јавна расвјета и оборинска канализација. Вриједност ових радова је 513.372 КМ, а радове извело предузеће "Козарапутеви".

Подсјећамо, уговор о изградњи моста у Чесми и о изградњи саобраћајнице у Улици Вељка Млађеновића потписан је, 22. септембра 2015. године, а камен темељац за изградњу моста постављен је 5. новембра те године. Нови мост саграђен је на петнаестак метара низводно од постојећег моста, који је претрпио знатну штету у поплавама 2014. године.

 

Градска управа града Бањa Лукa © 2008