• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Доминација пливача – Чепркало и Копања најбољи спортисти града у 2016.
Доминација пливача – Чепркало и Копања најбољи спортисти града у 2016. PDF верзија   Верзија за штампу

Најбољи спортисти града Бање Луке за 2016. годину су пливачи Михајло Чепркало и Николина Копања, обоје чланови Академског пливачког клуба „22. април“. Најуспјешнија спортска организација у мушкој конкуренцији за прошлу годину је Рафтинг клуб „Дајак клуб“, док је ову титулу у женској конкуренцији понио Атлетски клуб „Борац“.

Манифестација Избора најбољих спортиста и спортских организација града Бање Луке одржана је у четвртак увече у спортској дворани Борик, а награђене спортисте, њихове колеге и спортске раднике, поздравио је градоначелник Игор Радојичић. Он је рекао да је ово вече посвећено најбољим спортистима.

- Поносни смо на наше спортисте и они су узор младим људима овог града. Такичили су се на домаћој и међунардоној сцени, а били смо и организатори значaјних спортских манифестација као што су Бањалучки полумаратон и СП у кајаку и кануу на дивљим водама. Град и грађани желе још више и још боље. Честитам онима који су остварили највеће успјехе у 2016. години, али и бројним „безименим“ спортским радницима који су из љубави учествовали у спортским догађајима. Свим спортистима и спортским радницима желим да им 2017. година донесе још више радости и великих спортских резултата – навео је градоначелник.

Радојичић је изразио задовољство због чињенице  да је прошле године реконструисана спортска дворана Обилићево и да је изграђен помоћни терен за потребе ФК Борац.

- То су мали кораци којима можемо помоћи спортистима и спортским клубовима, а жеља нам је да у наредном периоду добијемо барем двије спортске дворане. Већ смо ушли у посјед дворане у бившем Шопинг центру, слиједи нам реконструкција, а након тога ћемо још једну спортску дворану дати на употребу нашим спортистима и клубовима. Ове године желимо да обновимо и пјешачке стазе за рекреативце на Бањ брду, а надам се и неке садржаје у парку „Младен Стојановић“ и Аквани, те већи број дјечијих игралишта – закључио је Радојичић.

Најуспјешнији млади спортиста у мушкој конкуреницји је џудиста Данило Станишић, члан Џудо клуба „Бања Лука“. У женској конкуренцији ово признање је припало каратисткињи Николини Чучак из КК „Енергија“. Најбољи спортиста појединац у спорту за лица са инвалидитетом је Анте Штимац, члан Кошаркашког клуба инвалида „Врбас“.
Најбоље организована спортска манифестација у нашем граду у прошлој години је Свјетско првенство у кајаку и кануу на дивљим водама „Бања Лука Врбас 2016“.

Овом приликом додијељене су и двије специјалне награде. Специјално признање за животно дјело добио је дугогодишњи рукометни учитељ Никола Брацо Павлишин, док је специјално признање амбасадора спорта добио некадашњи рукометаш бањалучког Борца Владимир Врањеш, данас играч мађарске Татабање.

Избору најбољих спортиста града присуствовали су и предсједник Скупштине града Бања Лука Будимир Балабан и замјеник градоначелника Срђан Амиџић, те бројни  садашњи и бивши спортисти, спортски радници, те представници јавног живота града и Републике.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008