• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Сарадња градске власти и Пореске управе РС
Сарадња градске власти и Пореске управе РС PDF верзија   Верзија за штампу

Пореска управа Републике Српске и Град Бањалука у наредном периоду појачаће међусобну сарадњу у многим областима, на обострану корист, посебно ако се има у виду да се ради о највећој локалној заједници у РС, у којој је самим тим и највећи порески потенцијал.

Закључено је то на састанку Зоре Видовић, директорице Пореске управе РС и сарадника, са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем и његовим сарадницима, који је одржан данас у сједишту Пореске управе РС у Бањалуци, са циљем боље сарадње Управе и ове локалне заједнице, те предузимања заједничких активности на сузбијању сиве економије.

На састанку је истакнуто неколико горућих проблема са којима се сусреће Пореска управа РС, а који се тичу провођења Закона о порезу на непокретности у локалним заједницама, посебно када је у питању обухват обвезника тог закона. Такође, било је ријечи и о проблематици у вези субјеката који изнајмљују смјештајне капацитете, пошто је примјетно да постоји одређен број лица у Бањалуци који не пријављују приход остварен по овом основу. Договорено је да се заједничком сарадњом у наредном периоду крене са активностима које би довеле до превазилажења тих проблема.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008