• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Поруке сарадње и пријатељства градоначелника Бање Луке и Бихаћа
Поруке сарадње и пријатељства градоначелника Бање Луке и Бихаћа PDF верзија   Верзија за штампу

У бањалучкој Градској управи данас је одржан први званични састанак делегација Града Бања Лука и Града Бихаћа, које су предводили градоначелници Игор Радојичић и Шухрет Фазлић. Радојичић и Фазлић су упутили заједничку поруку сарадње, пријатељства и толеранције између градова у Босни и Херцеговини, те изразили задовољство због данашњег сусрета у Бањој Луци.


- Данашња порука из Бање Луке је порука сарадње. Нелогично је да имамо интензивну и добру сарадњу само са локалним заједницама изван БиХ, а да унутар земље није било оваквих контаката. Мислимо да то треба проширити и на остале локалне заједнице у БиХ, јер имамо о чему да разговарамо. Исто тако, у нашим узаврелим политичким односима у БиХ који су препуни препуцавања, показујемо да се може комуницирати на нормалној и пријатељској основи – поручио је челни човјек Бање Луке.

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић, истакао је да са бањалучким градоначелником дијели иста увјерења и да се идеја о овом састанку родила одмах након завршетка локалних избора.

- Имамо исте планове и проблеме. Знамо сви колико је лако у БиХ посвађати се и не слагати се, а ми смо данас покушали да пронађемо што више тема које нас повезују, да пронађемо што више рјешења за заједничке проблеме, а за добробит грађана Бање Луке и Бихаћа. Сигуран сам да је ово почетак једне изузетне сарадње – навео је Фазлић.

Говорећи о конкретној сарадњи два града, Радојичић је рекао да сваки град има своје добре праксе и да свако од нас од оног другог има шта да научи.

- Циљ је да једни друге упознамо шта су добре праксе у обје локалне заједнице, видјети шта је ко боље ријешио и да учимо једни од других. Размијенили смо низ тема које се тичу рада комуналних служби, организације градских управа и слично.  Није срамота питати ако нешто не знате. Ако смо ишли у Београд, Нови Сад, Загреб и Љубљану да чујемо искуства ових градова, онда нам није страно и да упитамо наше комшије ако су нешто добро урадили – закључио је Радојичић.

Градоначелници Радојичић и Фазлић договорили су се да ускоро делгација Града Бања Лука посјети Бихаћ.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008