• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Press / Саопштења
Саопштења PDF верзија   Верзија за штампу

1. октобар
Чишћење корита Драгочајке

У току је чишћење корита ријеке Драгочајка, које се изводи на више локација. Посао је завршен код моста у насељу Драгочај, те код моста у Залужанима, а планирано је да се корито ријеке Драгочајка очисти и у близини пословне зоне у Рамићима.
- Радови се изводе у оквиру активности редовног одржавања водотокова на подручју града. Тренутно се обавља профилисање корита Драгочајке, што подразумијева уклањање наноса како би се обезбиједио већи проток воде. Ово је нарочито значајно на критичним тачкама, када се у вријеме великих падавина, ниво ове ријеке нагло подигне – кажу у надлежном градском Одјељењу за комуналне послове.
Из Одјељења наглашавају, да уколико временске прилике буду повољне, овај посао ће бити настављен и на другим водотоковима на градском подручју. То се прије свега односи на водоток Трновача на путу Поткозарје-Верићи и на водоток Пећина у насељу Шарговац. 
Подсјећамо, посљедње велике падавине забиљежене почетком марта ове године, када су надлежне градске службе биле на терену и утврдиле да се у кориту Драгочајкe налазило доста смећа и грања што је правило природну брану.
Када је у питању мост у Драгочају, из Одјељња за саобраћај и путеве напомињу да ће у буџету за наредну годину бити планирана средства за изградњу новог моста на овој локацији.

Саопштења из септембра 2017. године

Саопштења из августа 2017. године

Саопштења из марта 2017. године

Саопштења из фебруара 2017. године

Саопштења из јануара 2017. године

 

САОПШТЕЊА ИЗ 2016. САОПШТЕЊА ИЗ 2015.

 

Градска управа града Бањa Лукa © 2008