• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Нови начин давања на коришћење пословних простора
Нови начин давања на коришћење пословних простора PDF верзија   Верзија за штампу

У наставку данашње сједнице, одборници су усвојили Приједлог одлуке о измјенама одлуке о пословним зградама, пословним просторијама и гаражама у власништву Град, чиме је промијењен досадашњи концепт давања на коришћење пословних простора удружењима.

Доношењем ове Одлуке омогућен је бољи положај за кориснике пословних простора Града који су их користили без накнаде, а Управа за индиректно опорезивање им је обрачунала ПДВ по комерцијалној основи.

-Град годишње плаћа 1,1 милион КМ ПДВ-а, од чега значајан дио иде на пословне просторе, које ми бесплатно дајемо на кориштење појединим удружењима од интереса, културно-умјетничким друштвима и другима - рекао је Радојичић током сједнице. Он је појаснио да ће доношењем измјена ове одлуке бити промијењен начин обрачуна, тако што ће се рачунати комерцијална цијена по постојећој одлуци, а удружењима од посебног интерес биће дат попуст, па ће се ПДВ рачунати на стварну, а не на фиктивну комерцијалну цијену.

Одборници су усвојили и приједлоге одлука о утврђивању основице за обрачун ренте, о додјели јавне површине ради привременог заузимања, о допуни плана кориштења јавних површина, те о утврђивању статуса удружења од интереса за град. Усвојени су и приједлози одлука о ревизији РП "Центар-Алеја", РП централног подручја града Бање Луке, те Приједлог одлуке о ревизији РП "Југ3". Парламент је усвојио и приједлог одлуке о изради РП "Центар-Запад 1" и Приједлог одлуке о изради измјене дијела РП стамбеног насеља "Борик".

Градски парламент је радио до 19 часова, када је одлучено да наставак седме сједнице буде у понедјељак, 6. марта, са почетком у 9 часова. Преостало је да одборници разматрају још 12 тачака дневног реда.

Од интереса за град 34 удружења: На листи за утврђивање статуса удружења од интереса за град за идуће двије године налазе се 34 удружења. Одлука о додјели овог статуса удружењима усвојена је на овој сједници.
У образложењу овог документа је наведено да је на конкурс за утврђивање статуса удружења од интереса за град стигло 47 пријава, а од тог броја 45 удружења је испунило услове конкурса.
На основу оцијењених пријава, комисија која је била задужена за овај посао сачинила је ранг-листу са приједлогом да се статус удружења од интереса за град утврди за 34 удружења.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008