• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Зимска служба успјешно обавила задатке
Зимска служба успјешно обавила задатке PDF верзија   Верзија за штампу

Зимска служба je успјешно обавила послове на одржавању проходности саобраћајница. Није било застоја у саобраћају, нити већих кашњења у јавном градском  и приградском превозу. Такође, није било ни значајних примједби грађана и контролних органа на рад ове службе, па се може закључити да је Бања Лука ове сезоне имала зимску службу која је правовремено и ефикасно одговорила на све задатке – казао је вршилац дужности начелника Одјељења за саобраћај и путеве, Славиша Сандић.

Иначе, јуче је званично завршио рад зимске службе за ову сезону, а у случају сњежних падавина, односно ако температуре буду ниске и временске прилике то буду захтијевале, она ће бити спремна да дјелује.

-На градском подручју одржавана је проходност 524 улице, четири градска трга, 356.000 m2 тротоара, 15 мостова, два надвожњака и пет пасарела. На сеоском подручју одржавана је проходност на 314,20 km локалних путева и 46,80 km некатегорисаних путева на којима се одвија аутобуски саобраћај - рекао је Сандић.

Наиме, градско подручје, односно 26 мјесних заједница, одржавала су три извођача, и то: "Чистоћа", "Нискоградња" и "Еко еуро тим". Упериоду већих количина падавина, саобраћај се одвијао без већих сметњи уз опрезнију вожњу и одговарајућу опрему.

-Отежани услови рада екипама зимске службе били су на саобраћајницама са већим нагибом, односно у насељима: Лауш, Побрђе и Старчевица. Такође, екипе зимске службе имале су одређених проблема око приступа тротоарима и паркинзима у станарским секторима због возила затечених на паркиралишним површинама – нагласио је Сандић.

Када је ријеч о сеоском подручју, пет извођача ("Козарапутеви", "Нискоградња", "Рашо градња", "Еко еуро тим" и "Ротор") одржавала су проходност саобраћајница у 31 мјесној заједници. На сеоском подручју јављали су се проблеми са појавом сметова, а најзахтјевнија подручја билa су МЗ: Стричићи, Павићи (Вилуси), Агино село, Крмине, Љубачево, Шимићи, Голеши и Стратинска.

-Зимске службе су, по налогу градоначелника Игора Радојичића, чистиле и путне правце који нису обухваћени Програмом рада зимске службе. Редовно су чишћена и аутобуска стајалишта, прилази амбулантама, школама, објектима МЗ, резервоарима  - рекао је Сандић.

Важно је истаћи и да су представници Одјељења за саобраћај и путеве, Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице, Одјељења комуналне полиције и Одјељења за инспекцијске послове били на терену и у контакту са предузећима која су у саставу зимске службе и представницима мјесних заједница, како би пратили стање на терену и по потреби дјеловали.

Кроз свакодневна саопштења путем званичне интернет странице Града, медија и путем Водича о раду зимске службе грађани су информисани како о раду зимске службе тако и о тренутном стању на терену.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008