• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Радојичић са делегацијом ЕБРД-а: Осам банака заинтересовано за репрограм градског дуга
Радојичић са делегацијом ЕБРД-а: Осам банака заинтересовано за репрограм градског дуга PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, разговарао је данас у Градској управи са делегацијом Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) о инфраструктурним радовима на подручју града и могућностима за финансијску подршку планираним пословима.

Делегацију ЕБРД-а, са Лин О'Грејди на челу, градоначелник Радојичић упознао је да је Скупштина града синоћ усвојила одлуку о расписивању јавног позива за избор стратешког партнера за градску Топлану, који ће бити отворен за све заинтересоване инвеститоре.

Радојичић је нагласио да, водећи се принципима траспарентости и заштитите градских интереса, Град, са своје стране, намјерава да у овом процесу ангажује реномиране консултантске компаније које би асистирале градскиm властима приликом склапања уговора са потенцијалним партнером, укључујући регулисање свих међусобних права и обавеза.

- Због заштите интереса града, оввај процес мора бити у потпуности траспарентно и квалитетно одрађен – рекао је Радојичић.

Представљајући тренутне приоритете градских власти, Радојичић је истакао да би 31. марта требалo да буду отворене понуде на међународном тендеру за рефинансирање градског дуга у износу од 73 милиона КМ, истичући да је тендерску документацију до сада откупило укупно осам комерцијалних банака.

Он је изразио очекивање да ће, након рефинансирања градског дуга, годишње обавезе града на отплати раније подигнутих кредита бити смањене за 11 милиона КМ.

Према његовим ријечима, из тог разлога би већ у мају могло доћи до ребаланса градског буџета, а уштеђени новац би био усмјерен у комуналну инфраструктуру и развојне пројекте на подручју града.

С друге стране, представници ЕБРД-а изразили су интерес за учешће у финансирању инфраструктурних пројеката на подручју Бањалуке, посебно апострофирајући пројект тзв. зелених градова, коју већ проводе у региону.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008