• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Избори за чланове савјета мјесних заједница у недјељу - 19. марта
Избори за чланове савјета мјесних заједница у недјељу - 19. марта PDF верзија   Верзија за штампу

Избори за чланове савјета мјесних заједница на подручју града Бање Луке биће одржани у недјељу, 19. марта. Избори ће бити одржани у свих 57 мјесних заједница, а грађани ће гласати путем отворених листа, поименично за кандидате. Бирачи гласају најмање за једног кандидата, а највише за онолико колико се бира на подручју њихове МЗ. Бирачка мјеста ће бити отворена од 9.00 до 16.00 часова.

Предсједник Градске изборне комисије Нада Батинар, казала је да је одређено 115 бирачких мјеста и да се та мјеста углавном налазе на бирачким мјестима гдје су грађани навикли раније да гласају. Она је додала да је кандидате предложило 45 овлашћених предлагача, и то 10 политичких партија, четири удружења грађана, те 31 група грађана.

- На листама се налази укупно 1.020 кандидата, а у савјете МЗ биће изабрано 407. На изводу из бирачког списка имамо 188.369 бирача. Грађани који су имали бирачко право на досадашњим изборима, то право имају и сада на изборима за савјете мјесних заједница, а свака мјесна заједница је засебна изборна јединица. Желимо да 19. март буде свечан, демократски дан у нашем граду. Важно је напоменути да су на интернет страници Града Бања Лука објављене све важне информације у вези са овим изборима, између осталог и локације бирачких мјеста са припадајућим улицама, као и упутство како правилно гласати – рекла је Нада Батинар.

Градоначелник Игор Радојичић, позвао је све грађане Бање Луке да 19. марта изађу на биралишта и изаберу чланове савјета мјесних заједница. Он је овај позив упутио недавно, након пријема у Градској управи, који је приредио за чланове Градске изборне комисије.

Више о изборима за чланове савјета мјесних заједница можете прочитати на овој интернет страници у модулу "Избори чланова савјета мјесних заједница 2017".

Градска управа града Бањa Лукa © 2008