• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Отворене понуде за изградњу нове Топлане
Отворене понуде за изградњу нове Топлане PDF верзија   Верзија за штампу

Комисија за избор стратешког партнера ради изградње и финансирања новог постројења Топлане отворила је данас понуде заинтересованих компанија, које су се пријавиле на јавни позив за избор стратешког партнера.

Како је констатовано, у Градску управу су достављене понуде сљедећих компанија: IEE доо за енергетику и екологију (Бањалука), EES group (Љубљана), GGE doo (Београд) и Axis Technologies (Литванија).

Увидом у понуде, Комисија је констатовала да једна понуда испуњава квалификационе услове, прописане јавним позивом, док су преостале три оцјењене као непотпуне.

Комисија је утврдила да је носилац једине потпуне понуде компанија IEE доо за енергетику и екологију, с тим да је ова фирма у понуди навела да би ауторизовани подизвођачи у пројекту били сљедеће компаније: Елнос група (Бањалука), Радис (Источно Сарајево), Оџачар котлоремонт (Београд), Институт за грађевинарство (Бањалука), ЕМТ (Брчко), с тим да је Петрол (Љубљана) ауторизовани савјетник – консултант.

Према достављеној понуди ове компаније, предвиђена је изградња новог постројења Топлане укупне инсталисане снаге од 49 мегавата са био масом као примарним енергентом.

Како је предложено, носилац понуде IEE се обавезује да ће ново постројење, које би било лоцирано у непосредној близини садашње Топлане, изградити за 7,5 мјесеци од уласка у фазу изградње.  Према њиховом приједлогу, логистички центар био масе био би лоциран у складишту од 15.000 квадратних метара у кругу оближње Пословне зоне „Инцел“.

Комисија Градске управе ће у наредним данима размотрити све елементе достављене понуде (технички и финансијски дио, динамички план) те у складу са прописаном процедуром, градоначелнику евентуално предложити избор стратешког партнера. Коначну одлуку о избору стратешког партнера доноси Скупштина града, а на приједлог градоначелника.

Скупштина града је 15. марта ове године донијела одлуку о расписивању јавног позива за избор стратешког партнера ради оснивања заједничког привредног друштва за изградњу и финансирање новог постројења Топлане.
Јавни позив је расписан 17. марта ове године, а заинтересоване компаније су имале рок од 21 дан за достављање понуда.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008