• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Нове просторије за савјете мјесних заједница Обилићево 1 и 2
Нове просторије за савјете мјесних заједница Обилићево 1 и 2 PDF верзија   Верзија за штампу

Савјети мјесних заједница Обилићево 1 и Обилићево 2, од данас раде у новим, санираним просторијама у Калемегданској улици. Савремено опремљен простор за рад савјета ових мјeсних заједница, отворио је градоначелник Игор Радојичић који је нагласио да је ово само један од пројеката који се релаизују на простору Обилићева.

- Ове године планирано је да коначно спојимо источни транзит и тај пројекат је ушао у годишњи програм предузећа Путеви РС. Преговарамо са неколико компанија о изградњи два дјечја игралишта у овој мјесној заједници. Такође, овдје у непосредној близини објекта мјесне заједнице, налази се један пословни простор који је у власништву Града Бања Лука и који ми желимио да преуредимо у дјечији вртић – рекао је градоначелник Радојичић и додао да су, ове године, планирани радови на неколико објеката мјесних заједница и друштвених домова на приградском подручју.

Градоначелник је напоменуо да је покренута измјена неколико регулационих планова како би се ријешили проблеми смјештаја више мјесних заједница. Ријеч је о мјесним заједницама Лауш, Петрићевац, Паприковац, Шарговац и Лазарево, гдје ће се измјеном регулационих планова, створити услови да се у партнерству са одређеним компанијама иде у стамбено-пословну градњу, како би добили адекватне просторе за савјете мјесне заједнице, али и остале друштвене садржаје.

Предсједник Савјета МЗ Обилићево 1, Оливер Гачић, рекао је да су веома задовољни новим просторијама за рад и да је у овој мјeсној заједници урађено много посла у протеклих неколико мјесеци, те да је покренуто неколико веома важних пројеката за грађане.

Град Бања Лука је за санацију простора мјесних заједница Обилићево 1 и 2 у Калемегданској улици издвојио око 50.000 КМ.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008