• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Нова улагања у Пословну зону у Рамићима
Нова улагања у Пословну зону у Рамићима PDF верзија   Верзија за штампу

Град ће наставити да развија Пословну зону у Рамићима с циљем да Бања Лука добије што више производних субјеката и тиме више нових радних мјеста у реалном сектору. УСАИД и Амбасада САД изразили су намјеру да помогну у развоју овог пројекта, о чему су данас и разговарали градоначелник Игор Радојичић и америчка амбасадорка у БиХ Мoрин Кормак, приликом посјете Пословној зони.

-Управо у циљу квалитетног запошљавања, развија се и Пословна зона у којој је већ десет субјеката који су у различитим фазама градње. Преостале просторе, како неизграђено земљиште тако и објекте који овдје постоје, желимо да комплетирамо ове године - казао је градоначелник Радојичић.

Према његовим ријечима, издвојено је око 900.000 КМ за наставак радова на комуналној инфраструктури и још око 190.000 КМ планирано је у буџету за проширење зоне.

Он је нагласио да Град започиње укњижбу земљишта и припрему комуналне инфраструктуре друге иднустријске зоне, која ће бити код „Јелшинграда“.

Градоначелник Радојичић је, овом приликом, изразио захвалност америчкој амбасади и УСАИД за подршку у проширење Пословне зоне, која значи много за развој града Бање Луке.

Амбасадорка САД у БиХ, Морин Кормак изразила је задовољство што је данас у Бањој Луци и што ће имати прилику да са представницима Града Бања Лука разговара о економском развоју.
 
-Подржавамо економски развој у бројним локалним заједницама у БиХ, али наша подршка има резултате само тамо гдје имамо јака и чврста партнерства. Веома ми је драго што Бања Лука има планове да отвара нове компаније и нова радна мјеста - рекла је Кормакова.
 
Директор УСАИД –а, Питер Дафи рекао је да ова Агенција има већ дугу историју сарадње са Бањом Луком, због чега су често гости у овом граду.
 
-Приоритет за све нас је да пронађемо начине да отворимо нова радна мјеста, те смо данас у вој индустријској зони, за коју сматрамо да има добар потенцијал да се развија и шири - рекао је Дафи.
Према његовим ријечима, циљ подршке развоју ове индустријске зоне је да се у њој смјести што више предузећа, који ће да раде и да се зона даље развија.
 
-Осим тога, разговарали смо и о унапређењу вјештина оних који ту раде, те да се ради и на стручном усавршавању и пословном развоју и отварању нових компанија - рекао је Дафи.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008