• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Радно вријеме за 1. и 2. мај
Радно вријеме за 1. и 2. мај PDF верзија   Верзија за штампу

На Међународни празник рада, у понедјељак 1. маја, мимо Одлуке о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима, који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града, у времену од 7.00 до 12.00 часова, могу  да раде и продајни објекти самосталних предузетника који се баве трговином на мало месом и рибом. Ово је у складу са градоначелниковим закључком којим се даје мoгућност рада на дан републичког празника - 1. маја 2017. године.

Иначе, 1. маја у складу са Одлуком о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима, који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града раде:
- у времену од 00.00 до 24.00 часа правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача, и продаја истих; трговински објекти типа „драгстор“ и трговински објекти у аутобуским и жељезничким станицама и на бензинским пумпним станицама, те
- у времену од 8.00 до 21.00 час – трговине на мало погребном опремом.

Наведени субјекти могу да раде и 2. маја, а уз њих другог дана републичког празника на подручју града Бање Луке од 8.00 до 16.00 часова могу да раде и правна лица и предузетници који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност.

Угоститељска дјелатност
Према Одлуци о одређивању радног времена угоститељским објектима на подручју града Бање Луке сви угоститељски објекти који се налазе изван стамбено-пословних објеката колективног становања за вријеме празновања републичког празника -Међународног празника рада, односно 1. и 2. маја могу да раде:
- Ресторани, угоститељски објекти за исхрану и пиће, и угоститељски објекти за пиће - у времену од 07 до 23 часа;
- Угоститељски објекти смјештени изван стамбено-пословних објеката колективног становања којима је додијељен знак квалитета „Златна кашика" - у времену од 07 до 24 часа;
- Диско-барови, диско-клубови (дискотеке), барови и ноћни барови - у времену од 19 до 02 часа.
Радно вријеме осталих угоститељских објеката на подручју града Бање Луке се не мијења.

Послодавци су радницима, који буду радили у дане предстојећих празника, дужни да омогуће остваривање права у складу са законским прописима о раду.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008