• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / "Марш бесмртног пука" 9. маја
"Марш бесмртног пука" 9. маја PDF верзија   Верзија за штампу

У организацији Владе Републике Српске-Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова и уз помоћ градских и општинских одбора СУБНОР-а, у уторак 9. маја, са почетком у 11.00 часова, пригодним културно-умјетничким програмом и полагањем вијенаца, биће обиљежен Дан побједе над фашизмом.

- У Републици Српској овај дан биће обиљежен низом манифестација, на којима ће бити одата почаст жртвама Другог свјетског рата у коме је српски народ учествовао на страни антифашиста, али и поднио огромне цивилне жртве - каже предсједник ГО СУБНОР-а, Раде Џајић.

Централно обиљежавање овог догађаја биће организовано у Бањoj Луци, а почеће формирањем колоне од 10.00 до 10.30 часова, која ће се кретати од Парка "Петaр Кочић" до Трга палих бораца („Maрш бесмртног пука“), гдје ће бити одржан остали дио програма.

Овај „марш“ у којем  ће учесници у колони носити увећане слике учесника Другог свјетског рата, заставе ратних јединица из НОР-а, транспаренте са пригодним порукам и слично, ће представљати марш подсјећања на погинуле војнике и цивиле из НОР-а, који су дали своје животе у борби против фашизма.

Са циљем обезбјеђења што веће присутности и одавања почасти свим погинулим борцима и цивилима у Народно-ослободилачком рату 1941-1945.године, из СУБНОР-а апелују на све, који то желе, да им се придруже на овој манифестацији.

- Сваки грађанин који посједује  слику свог претка учесника Народно-ослободилачког рата, може се придружити формираној колони-маршу. Ово је прилика да се сјетимо оних који су учествовали у борби против фашизма и одамо им дужну почас т- истичу у СУБНОР-у.

Сви заинтересовани, за детаљнија обавјештења могу се обратити у Градски одбор СУБНОР-а Бања Лука, на телефон/факс број: 051/211-985, 051/211-933.

Иначе, "Бесмртни пук" је међународна друштвена акција која је почела 2011. године у градовима Русије током обиљежавања Дана побједе - 9. маја.

Ова манифестација се прошле године одржала у 42 земље, а ове године очекује се двоструко већи број држава-учесника.

 

 

 

Градска управа града Бањa Лукa © 2008