• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Градоначелник поздравио учеснике БаЛМУН конференције
Градоначелник поздравио учеснике БаЛМУН конференције PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, пожелио је данас добродошлицу учесницима 5. БаЛМУН конференције у организацији бањалучке Гимназије, која ће током три дана трајања окупити око 450 средњошколаца из западног Балкана, Румуније и Италије.

Током свечаног отварања конференције у Банском двору, градоначелник Радојичић је изразио задовољство што је Бања Лука домаћин ове конференције, на којој учествују будући лидери који ће одлучивати у својим земљама, у овом региону и шире.

-Важно је да већ сада стичу познанства, пријатељства и да вјежбају начине преговарања и договарања – казао је градоначелник Радојичић.

Према његовим ријечима - управо то и јесте смисао ове конференције у оквиру концепта Уједињених нација - навикавање на преговарање и договарање.

-И ови млади људи у окриљу Бање Луке, као дивног мјеста за одржавање овакве конференције, имаће могућност да разговарају о глобалним и локалним темама и траже путеве за рјешавање одређених проблема, на тај начин правећи пут за оно што ће у будућности да раде – нагласио је први човјек Бање Луке.
Ученик четвртог разреда бањалучке Гимназије и овогодишњи генерални секретар 5. БаЛМУН конференције, Јовица Јовић казао је да је ова конференција највећа до сада.

- Тродневна симулација рада УН-а одржаваће се у оквиру седам комитета, од којих ће сваки дискутовати о актуелним глобалним проблемима са којима се свијет сусреће, и током којих ће млади људи демонстрирати своје знање, преданост и свој рад – нагласио је Јовић.

Како је истакао, овогодишњи БаЛМУН је интересантан и због учесника чије су матичне државе: Канада, Аустралија, Америка, и друге.

-Ово даје глобални епитет бањалучком моделу Уједињених нација – закључио је Јовић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008