• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Нови водовод у Верићима, боље снабдијевање струјом за Шушњаре
Нови водовод у Верићима, боље снабдијевање струјом за Шушњаре PDF верзија   Верзија за штампу

Мјештани заосека Шушњари код Пискавице од данас имају  знатно боље снабдијевање електричном енергијом након што су екипе „Електрокрајине“ завршиле посао на обнови дотрајале нисконапонске мреже, у оквиру инвестиције вриједне више од 60.000 КМ.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао обновљену мрежу, изразио је задовољство радовима на мрежи због којих ће 17 домаћинстава у овом селу имати знатно боље снабдијевање електричном енергијом.

Он је нагласио да ће Град, у сарадњи са „Електрокрајином“, и у наредном периоду настојати да олакша живот становника руралног подручја, тако што ће наставити да инвестира у обнову нисконапонске мреже, укључујући и увођење јавне расвјете.

Упоредо с тим, Радојичић је обишао и село Вериће (заосеок Поповићи), гдје су окончани радови на изградњи секундарне водоводне мреже у дужини од 630 метара. Тиме је проширена постојећа водоводна мрежа на подручју Верића.
Уговорена вриједност ових радова износи 36.800 КМ, а извело их је лакташко предузеће „Хидросплет“.

Након обиласка радова, Радојичић је истакао да ће ребалансом градског буџета бити обезбјеђена додатна средства за улагање у инфраструктурне радове у области снабдијевања електричном енергијом, јавне расвјете, водоснабдијевања и канализације.

Он је подсјетио да је, с циљем бољег и ефикаснијег управљања системом, надлежност за управљање јавном расвјетом на руралном подручју града однедавно повјерена Одјељењу за комуналне послове Градске управе, умјесто Центра за развој села, који је то до сада радио.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008