• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Ускоро увођење наплате паркирања на неколико паркинга
Ускоро увођење наплате паркирања на неколико паркинга PDF верзија   Верзија за штампу

У Одјељењу за саобраћај и путеве приводе се крају припреме за увођење наплате паркирања на одређеном броју паркиралишта.

Наиме, под наплатом ће се убрзо наћи паркиралиште код Градског моста, које је прошле године асфалтирано, као и паркиралишта у улицама: Браце Поткоњака, Војводе Момчила, Меше Селимовића и Стевана Мокрањца.

Наплата паркирања на појединим паркиралиштима је резултат анализе које је провело Одјељење, попут поменутог паркиралишта код Градског моста.

На појединим паркиралиштима наплата се уводи на захтјев грађана који ту живе, попут паркиралишта у Улици Стевана Мокрањца, а на којима је присутан проблем паркирања од стране запосленог становништва које избјегава паркиралишта под наплатом и паркира своја аута у стамбеним насељима.

-Истакли би да је основна улога увођења наплате паркирања контролисано кориштење простора, то јесте омогућавање што већем броју корисника да паркирају возило и ефикасно обаве оно због чега су дошли, с једне стране, а с друге стране провођење регулативних мјера у стамбеним зонама у којима је присутан проблем паркирања од стране запосленог становништва. Подсјећамо да сви који живе у зонама у којем је уведена наплата паркирања могу користити повлаштену годишњу карту која износи око 4 КМ мјесечно, односно 50 КМ годишње, а што представља више него симболичан износ - истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Такође, у протеклом мјесецу су поред редовних контрола, вршене и појачане контроле непрописног паркирања код Привредне коморе, Музеја савремене умјетности РС и на другим локацијама у централном градском подручју, а које ће се интезивирати и проширити током маја.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008