• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Међународни пливачки митинг 27. и 28. маја у Бањој Луци
Међународни пливачки митинг 27. и 28. маја у Бањој Луци PDF верзија   Верзија за штампу

Десети јубиларни Међународни пливачки митинг „Бања Лука опен“ биће одржан 27. и 28. маја на Градском олимпијском базену. Најављено је ово послије данашње прве сједнице Организационог одбора, којом је предсједавао градоначелник Игор Радојичић.

-Очекујемо још један сјајан догађај у нашем граду. Ријеч је манифестацији на коју са задовољством долазе такмичари са свих страна и гдје се постижу одлични резултати, и на крају гдје Бања Лука показује успјешно домаћинство оваквог догађаја – казао је градоначелник Радојичић.

Како је истакао - пливање је спорт који у Бањој Луци добија све веће интересовање и пажњу.
-Знате да већ годинама имамо такмичаре учеснике олимпијских игара и других значајних такмичења. Уклапа се и у концепцију Града да од јесени са почетком нове школске године поново активирамо програме, које би најмлађе укључивали на почетку у програм учења, а онда послије кроз неке пливачке клубове да могу да се баве по својој сопственој жељи и такмичарским спортом – истакао је градоначелник.

Организатор митинга је Пливачки клуб „Олимп“, чији је предсједник Жељко Панић казао да ће и ове године митинг бити на виском нивоу, јер су учесници не само из Европе него и свијета (Канаде, Летоније и Америке).
-Доста пливача је било прошле године и тада су изразили жељу да учествују и на наредним митинзима. То значи да је наш митинг препознат свугдје у свијету. Трудимо се да буде на највишем могућем нивоу, иако организација није нимало лака – казао је Панић.

Према његовим ријечима, на митинг ће доћи комплетна репрезентација Србије на челу са Велимиром Стјепановићем и Чабом Силађијем, који ће доћи 15 дана прије турнира - на припреме.

Промотери овогодишњег Пливачког митинга су чланови бањалучког ПК „Олимп“, Никола Бјелајац и Ади Мешетовић, који су испунили норму за предстојеће Свјетско првенство у Будимпешти.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008