• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Радно вријеме трговина 9. маја
Радно вријеме трговина 9. маја PDF верзија   Верзија за штампу

На дан републичког празника – Дан побједе над фашизмом, у уторак 9. маја, мимо Одлуке о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града Бањe Луке, у времену од 7.00 до 12.00 часова, могу да раде и:
- трговински објекти правних лица и предузетника у којима се обавља трговина на мало прехрамбеним и непрехрамбеним производима (дјелатност продавница мјешовите робе);
- продајни објекти који се баве трговином на мало месом и рибом;
- продајни објекти у којима се обавља трговина на мало цвијећем (цвјећаре).
Ово је у складу са закључком градоначелника Бање Луке Игора Радојичића, којим се даје могућност рада на дан републичког празника – 9. маја.

Иначе, 9. маја у складу са Одлуком о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града Бањe Луке раде:
-у времену од 00.00 до 24.00 часа правних лица и предузетника који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача, и продаја истих; трговински објекти типа „драгстор“ и трговински објекти у аутобуским и жељезничким станицама и на бензинским пумпним станицама;
- у времену од 8.00 до 21.00 час – трговине на мало погребном опремом.

Послодавци су радницима, који буду радили на дан републичког празника, дужни да омогуће остваривање права у складу са законским прописима о раду.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008