• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Град подржао међународни еколошки пројекат
Град подржао међународни еколошки пројекат PDF верзија   Верзија за штампу

Град Бања Лука је подржао међународни еколошки пројекат под називом "Парламент риба", који ће бити одржан у нашем граду од 22. до 27. маја ове године.

На састанку, одржаном јуче у Градској управи између представника Град и носилаца пројекта "Паралмент риба" из Савезне Републике Њемачке, прецизиране су фазе реализације пројекта чији је циљ подизање свијести становништва о заштити животне средине.

-То је еколошки пројекат настао по идеји госпође Регуле Штајнер–Томић и испричан на један позоришни начин, чији је циљ подизање свијести становништва о заштити животне средине нарочито вода, ријека, језера, мора - речено је на јучерашњем састанку, током којег су гости изразили задовољство чистоћом и уредношћу града на Врбасу.

У реализацији пројекта из нашег града учествују ученици основних  школа: „Змај Јова Јовановић“, „Јован Цвијић“ и „Свети Сава“, затим Народно позориште Републике Српске и предузећа „Водовод“ и „Чистоћа“, чији су представници такође били на јучерашњем састанку.

Уз радионице, на којима ће дјеци бити указано на важност очувања здраве животне средине, биће уприличена изложба дјечијих радова насталих током трајања пројекта, те позоришна представа.
   
Пројекат „Парламент риба“ одржава се трећу годину за редом у градовима једне од држава региона. Након Котора и Смедерева, ове године је изабрана Бања Лука.

Реализује се под покровитељством DBU (Немачка федерална еколошка фондација), а у сарадњи са "Kurth teather"(позоришна трупа из Берлина) и EUCC-D (Обалска унија Немачке).

Градска управа града Бањa Лукa © 2008