• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Потпредсједник Скупштине Града Саша Чудић у посјети Пули
Потпредсједник Скупштине Града Саша Чудић у посјети Пули PDF верзија   Верзија за штампу

Поводом обиљежавања 72. годишњице од ослобођења и Дана града Пуле, свечаној академији и пријему присуствовао је потпредсједник Скупштине града Бања Лука Саша Чудић.

Потпредсједник Чудић је у име Града Бања Лука, градоначелнику Пуле Борису Милетићу и грађанима упутио срдачне честитке са искреним увјерењем да ће се трајни принципи модерне демократије утемељени на вриједностима антифашизма и даље у будућности развијати и унапређивати, на добробит свих народа у региону и свијету.

Како је истакао Милетић, Пула је један од ријетких градова у Републици Хрватској који се 90-тих и каснијих година није одрекао његовања и обиљежавања овог датума.

Градоначелник Пуле се захвалио на досадашњој сарадњи и изразио увјерење да ће са новим руководством, након локалних избора у Бањој Луци одржаних у октобру 2016. године, доћи и до конкретнијих реализација одређених пројеката у скорије вријеме.

Том приликом, потпредсједник Чудић је истакао важност међусобне и континуиране сарадње побратимљених и партнерских градова, првенствено због размјене искустава и знања у свим сегментима од важности за локалну заједницу.

Управо таква потврда је сарадња Бање Луке и Пуле на основу Меморандума о сарадњи између градова и удружења националних мањина, који је потписан 2011. године на основу одлуке Скупштине Града.

Иначе, делегација Пуле сваке године долази на обиљежавање Дана града Бања Лука.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008