• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Разноврсни садржаји за Спасовдан, крсну славу града Бањалуке
Разноврсни садржаји за Спасовдан, крсну славу града Бањалуке PDF верзија   Верзија за штампу

Организациони одбор за обиљежавање Спасовдана, крсне славе града Бањалуке, утврдио је данас програм обиљежавања ове светковине, којим је предвиђен богат културно – умјетнички и спортски програм.

Према програму, у сриједу, 24. маја, са почетком у 20 часова на платоу Храма Христа Спаситеља биће одржана културно умјетничка манифестација под називом „У сусрет Спасовдану“.

Како је планирано, посјетиоци ће имати прилику да чују традиционалне пјесме у извођењу Српског пјевачког друштва „Јединство“, те да уживају у наступу више градских културно – умјетничких друштава.

Централни дио манифестације биће одржан на сам Спасовдан, у четвртак, 25. маја. Програм почиње у 9 часова, служењем архијерејске литургије у Храму Христа Спаситеља, након чега ће бити освећено славско жито. По завршетку ове церемоније, услиједиће традиционална свечана литија.

У оквиру обиљежавања Спасовдана, у припреми су и разноврсни спортски садржаји, укључујући и утакмицу између ФК Борац и ФК Крупа на Врбасу, која ће бити одржана у четвртак, 25. маја, са почетком у 19.30 часова на Градском стадиону.

Љубитељи спорта имаће, такође, прилику да у суботу, 27. маја погледају наступе реномираних пливача у оквиру Десетог пливачког митинга (Градски олимпијски базен), као и да уживају у одбојкашким окршајима на турниру под називом „Мајски дани одбојке“ (дворана бањалучке Гимназије).

Градска управа града Бањa Лукa © 2008