• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Градоначелник Радојичић упознао амабасадора Шведске са пројектима нове администрације
Градоначелник Радојичић упознао амабасадора Шведске са пројектима нове администрације PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић разговарао је данас у Градској управи са новоименованим амбасадором Шведске у БиХ Андерсом Хагелбергом.

Градоначелник Радојичић упознао је амбасадора Хагелберга са актуелним пројектима нове градске администрације, са нагласком на отварање нових и развој постојећих пословних зона.

Он је захвалио амбасадору на подршци коју је Шведска раније пружила Граду Бањалуци у развоју Иновационог центра, најављујући да ће Град, са своје стране, у наредним мјесецима покренути планове о олакшицама за отварање тзв. стартап фирми.

Градоначелник Радојичић је прецизирао да овај пројекат подразумијева да Град, са своје стране, стартап фирмама обезбјеђује бесплатне пословне просторе за развој нових пословних идеја, првенствено оним које су окренуте информационим технологијама.

- Поред тога, нова администрација, због досадашњих искустава, разматра и планове да се средства, која су била планирана за подршку запошљавању, преусмјере за едукацију и преквалификацију незапослених како би лакше дошли до радног мјеста – рекао је Радојичић.

Говорећи о приоритетима градске аминистрације, Радојичић је нагласио да би се Бањалука ускоро могла ући у градњу новог постројења градске Топлане на био масу, како би ријешила дугогодишњи проблем са системом даљинског гријања.

Он је, такође, информисао амбасадора да је нова градска администрација ријешена да Бањалуку снажно позиционира на регионалној и европској сцени, због чега је, између осталог, и покренута номинација за пријестоницу Европског града културе за 2024. годину.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008