• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Почела градња водовода у Подгоричкој улици
Почела градња водовода у Подгоричкој улици PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Игор Радојичић озваничио је данас почетак радова на изградњи водоводне мреже у Подгоричкој улици, у насељу Лазарево.

-Око 75.000 КМ је вриједност ових радова, по чијем окончању ће 25 домаћинстава овог насеља ријешити проблем водоснабдијевања - казао је градоначелник Радојичић.

Када је ријеч уопште о пројектима водоснабдијевања, Град наставља са овим и са још неколико пројеката.

-Конкретно, највише ће тих радова бити у Куљанима, гдје је велика потреба за реконструкцијом мреже. Истовремено, водимо више разговора са страним инвеститорима о могућностима већег кредитног аранжмана за рјешавање много крупнијих послова у водоснабдијевању и канализацији на ширем подручју града – рекао је градоначелник Радојичић.

Прецизирао је, да се преговори воде са Европском банком за обнову и развој, Европском инвестиционом банком и другим потенцијалним партнерима о пројектима у вриједности до десет милиона евра, који би у наредним годинама на ширем подручју града, од Црног врела, Чесме, па до неколико градских зона - ријешили или већином ријешили проблеме водовода и канализације.

Уз пројекте Града, значајане послове у области водоснабдијевања и канализације ради и предузеће „Водовод“ својим средствима, из којег кажу да је и изградња водовода у Подгоричкој улици стална активност тог предузећа и Градске управе да се у свим улицама изгради технички исправна мрежа, те да се смањи број јавних чесми.

-У оквиру тога, наше екипе раде цјевовод у Подгоричкој улици, дужине 460 метара. Послије ових радова, за које очекујемо да ће бити окончани за десетак дана,  започећемо радове у Улици Змај Огњеног Вука, а затим и у Куљанима – рекла је извршни директор за техничка питања у „Водоводу“, Гордана Глоговац.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008