• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / У петак отварање радионице за прераду млијека у Пољопривредној школи
У петак отварање радионице за прераду млијека у Пољопривредној школи PDF верзија   Верзија за штампу

Радионица за прераду млијека биће отворена у петак,  12. маја, са почетком у 11.00 часова, у Пољопривредној школи Бања Лука – најављено је из Градске развојне агенције.

Ова радионица је адаптирана и опремљена у оквиру прве фазе реализације пројекта “Успостављање инфраструктуре за пружање стручне подршке за унапређење конкурентности и развој тржишта у сектору мљекарства” за који је пројектну апликацију припремила Градска развојна агенција Бања Лука. Пројекат је кандидован на јавни позив за грантове USAID/Sweden FARMA II пројекта у име пројектног партнерског конзорцијума који чине: Пољопривредна школа Бања Лука, Градска развојна агенција Бања Лука и Технолошки факултет Бања Лука.

-Циљ пројекта је побољшање конкурентности и приступа тржишту кроз рад на унапређењу квалитета производа и усклађивање са важећим стандардима, те, кроз развој и увођење нових производа,  постизање вишег степена прераде. Пројектом је предвиђено провођење сљедећих активности: адаптација  простора за радионицу за прераду млијека, набавка опреме потребне за провођење практичних вјежби у области прераде млијека - мини погон за прераду млијека, провођење обука професора школе, израда приједлога програма оспособљавања за прерађиваче млијека, обука прве групе фармера, провођење практичне наставе за ученике школе и студенте, те циклус обука о пословном планирању, тржишту, маркетингу и брендирању те успостављање нове менторинг шеме за фармере који се желе бавити прерадом на свом газдинству – кажу у Градској развојној агенцији.Градска управа града Бањa Лукa © 2008