• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Претпремијерно представљање изложбе у Павиљону БиХ у Венецији
Претпремијерно представљање изложбе у Павиљону БиХ у Венецији PDF верзија   Верзија за штампу

Павиљон Босне и Херцеговине на 57. венецијанском бијеналу јуче је примио првих 200 посјетиоца у оквиру претпремијерног представљања  изложбе “University of Disaster” - саопштено је из Музеја савремене умјетности РС.

Премијерно представљање  које ће трајати  сљедећа  четири дана, започело је  презентацијом специјалне едиције Palettenn магазина-најстаријег шведског магазина чији  је уреднички тим уједно и дио кустоског тима Павиљона Босна и Херцеговине.

Ова специјална едиција посвећена је платформи „University of Disaster“ која је ове године представљена у Павиљону Босне и Херцеговине радом Раденком Милака и интернационалних гостујућих умјетника.

Претпремијено представљање  Павиљона Босне и Херцеговине приређено за представнике медија, умјетнике и професионалце  започело је перформансом  познатог норвешког  пјевача Нилса Беха  у  сарадњи са норвешком умјетницом Идом Еклблад.

Овим догађајем, Павиљон Босне и Херцеговине се званично укључио  у вишедневну церемонију претпремијерног отварања  Венецијанског бијенала, који окупља на десетине хиљада умјетника, кустоса и критичара из цијелог свијета.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008