• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / "Вече уз тамбуру" 12. и 13. маја
"Вече уз тамбуру" 12. и 13. маја PDF верзија   Верзија за штампу

Европски фестивал трзалачких инструмената "Вече уз тамбуру 2017" биће одржан 12. и 13. маја у Банском двору. Током прве фестивалске вечери ће наступити Тамбурашки оркестар РКУД "Пелагић" из Бање Луке са диригентом Давидом Мастикосом, Тамбурашки оркестар општине Семељци из Хрватске предвођен диригентом Владимиром Чатићем, те Градски тамбурашки оркестар "Бранко Радичевић" из Руме, под диригентском палицом Смиљане Јанчић. 

Друго фестивалско вече почеће наступом Европског омладинског тамбурашког оркестра, кога чине млади тамбураши из БИХ, Србије, Чешке, Хрватске, Словеније и Црне Горе.  Европски омладински тамбурашки оркестар је у овогодишњем издању састављен од полазника Европског омладинског тамбурашког кампа, који је у јулу 2016. године одржан у Панчеву, игдке су са младим тамбурашима радили уважени диригенти и музички педагози Дамир Бутковић и Томислав Галић из Хрватске, Јован Травица и Будимир Стојановић из Србије, те Златан Мирић из Бање Луке. 

Фестивал се ове године одржава 16. пут и једна је од културних манифестација од значаја за Град. Циљ фестивала је, на првом мјесту, промовисање тамбурашке музике, као дијела европске културне баштине, али и тражење нових музичких форми изражавања у свјетлу тамбурашке музике. Окупљајући најеминентније тамбурашке оркестре, организатор фестивала, Градски тамбурашки оркестар Бања Лука, је током протеклих петнаест година значајно допринијео да се тамбурашка музика врати на музичку сцену и да нађе свој пут до публике.

Обjе фестивалске вечери ће се одржати са почетком у 20.00 часова, а улаз за публику је бесплатан.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008