• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / 11. мај - златни дан у историји ФК Борац
11. мај - златни дан у историји ФК Борац PDF верзија   Верзија за штампу

Прошле је тачно 29 година од највећег успјеха Фудбалског клуба Борац у његовој, девет деценија, дугој историји. На данашњи дан, 11. маја 1988. године, Борац је у финалу Купа Југославије који је носио име Куп маршала Тита, на стадиону ЈНА, савладао Црвену зведу резултатом 1:0.

Једини гол на утакмици постигао је Сенад Лупић у 60. минути. Било је то једно од највећих спортских изненађења тог времена, јер је Звезда важила за великог фаворита, док је Борац био друголигаш. Утакмица ће бити запамћена и по томе да је голман Борца Слободан Каралић, који више није међу живима, одбранио пенал великом Драгану Стојковићу Пиксију.

Остаће заувијек записано у историји Борца и нашег града, да су у том финалу за бањалучки тим наступили: Каралић, Малбашић, Матаја, Билбија, Липовац, Шпица, Дургутовић (Шијаковић), Матејић, Беширевић, Поповић и Лупић (Лемић), а под тренерском палицом Хусније Фазлића.

На жалост, поред голмана Слободана Каралића, међу живима више није ни тадашњи директор Милорад Славнић и ово је свакако прилика да их се сјетимо са дужним поштовањем и да им се још једанпут захвалимо за све што су учинили за Борац и наш фудбал.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008