• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Пријем за учеснике Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме
Пријем за учеснике Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме PDF верзија   Верзија за штампу

Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме "Бања Лука 2017" биће одржан 12. маја у Спортској дворани „Борик“.

Учесници и организатори овог фестивала били су данас, 11. маја, гости Градске управе. Добродошлицу им је пожелио вршилац дужности начелника Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац који је истакао да је овај фестивал једна од најзначајних манифестација овог типа у региону.

Град је и ове године подржао фестивал, који постоји 23 године.

-Данас су нам у гостима били финалисти Ђурђевданског фестивала и слушајући их како пјевају, могу само да кажем да је невјероватно да дјеца у овој доби имају такве музичке квалитете. Такође, без треме наступити пред бројном публиком у доврани Борик је велики успјех, и ми одрасли им се дивимо – казао је Бањац.

Како је истакао – сигурно је да ову манифестацију дјеца ишчекују цијелу годину.

Током данашњег пријема, дјеца су пјевала и изразила задовољство што су у граду на Врбасу и што учествују на фестивалу.
Иначе, на овогодишњем фестивалу наступиће 19 ђурђевданских звјездица из: Русије, Бугарске, Мађарске, Македоније, Црне Горе, Хрватске , РС/БиХ који ће извести 16 пјесама.

Такмичарски дио Фестивала почиње сутра у 20 часова, а пред почетак Фестивала, у 18.00 часова Редакција Фестивала припремила је мало "загријавање", ревију дјечијег стваралаштва на којој наступају малишани из балетског студија "Алегро", "City jazz" плесни студио, Јелена Давидовић и Доротеја Сладојевић (МаМа Vox музички атеље), Емилија Бошкић, КУД "Свети Сава" дјечији ансамбл, плесни студио "Блок", "Хабанера" академски плесни студио, дјечији хор "Врапчићи", Маxi still плесни студио, Центар "Дајте нам шансу – Звјездице".

И ове године организатор Радио-телевизија Републике Српске се одлучио да сав приход од улазница иде у хуманитарне сврхе, и то ЈЗУ Болници Зворник, дјечијем одјељењу.

Улазнице се могу купити по симболичној цијени од једне марке на пријавници РТВ Дома (Трг Републике Српске 9) и на билетарницама СД "Борик".

Градска управа града Бањa Лукa © 2008