• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Почела акција уклањања бесправно изграђених тераса
Почела акција уклањања бесправно изграђених тераса PDF верзија   Верзија за штампу

Градско Одјељење за инспекцијске послове почело је данас са акцијом уклањања бесправно изграђених тераса два угоститетљска објекта у центру града, у оквиру велике акције градских служби на елиминисању „дивље градње“. Инспектори су данас интервенисали на два објекта – ћевабџиници „Мујин ћевап“ и кафићу „Кадар“ (бивши „Мистер икс“). У оба случаја спорне су нелегално изграђене терасе.

Јанко Кецман, в.д. начелника Одјељења за инспекцијске послове, истиче да је налог за рушење ова два објекта издат у оквиру велике и кородинисане акције градских служби с циљем спречавања и превенције даље бесправне градње у Бањалуци.

Он је нагласио да су градске службе још раније издале налоге за рушење, јер је у поступку утврђено да је у оба случаја ријеч о класичној „дивљој градњи“, без било каквих дозвола.

Како је прецизирао, у случају „Мујиног ћевапа“ нелегално је изграђена тераса, пратеће надстрешнице и пецана. Пошто власница објекта није дозволила рушење, градске службе ће наредних дана уклонити спорне објекте уз асистенцију полиције.

У исто вријеме, власник кафића „Кадар“ је, по налогу инпекције, данас сам почео да уклања спорну терасу и надстрешницу.

Према Кецмановим ријечима, градске службе и надлежно одјељење правовремено ће реаговати на сваки покушај бесправне градње, а поготово кад је ријеч о пословним субјектима.

- Ово је само почетак. Ниједан појединац, о коме год да је ријеч, не смије осјетити да је изнад закона и правила – наводи Кецман, те позива грађане да градским властима пријаве сваки облик бесправне градње.

Он најављује да ће ова акција бити настављена и у наредном периоду и да ће се на удару инспекције наћи сви они који су бесправно подигли објекте, осим оних који су у међувремену ушли у процес легализације.

Тиме ће, према његовим ријечима, бити послана јасна порука свима који мисле да ће градске власти благонаклоно гледати на бесправно подигнуте објекте, поготово ако се има у виду да је 1. јануара истекао рок за легализацију „дивље градње“.

Он је подсјетио да, према закону, ниједан објекат који је бесправно саграђен након јуна 2013. године не може ући у процес легализације.

- С обзиром на то да су ови објекти изграђени након јуна 2013. године, није било никаквог основа за легализацију такве градње – казао је Кецман.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008