• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Трећи полумаратон може да почне!
Трећи полумаратон може да почне! PDF верзија   Верзија за штампу

Бања Лука је спремна за свој трећи полумаратон. То је заједнички закључак учесника завршне прес конференције Оргаизационог одбора Бањалучког М:тел полумаратона, који ће бити одржан у недјељу, 14. маја. 

Предсједник Организационог одбора и градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, позвао је све Бањалучане који то могу, да се прикључе полумаратону у некој од трка, а оне који не трче, да поздраве тркаче који долазе у наш град и тиме покажу гостопримство. Радојичић је напоменуо да ће бити измијењен режим саобраћаја у Бањој Луци у недјељу, уз сугестију да аутомобилима не прилазе центру града током манифестације. Иначе, све детаље о измијењеном режиму саобраћаја, можете прочитати у вијестима на овој интернет страници.

- Ми смо поносни на наш полумаратон, очекујемо да протекне успјешно, а надамо се и већем броју такмичара него претходних година. Желимо да из нашег града у свијет оде позитивна слика о још једној успјешно организованој спортској манифестацији – казао је градоначелник Радојичић у свом обраћању новинарима.

Директор трке Владимир Селец, изјавио је да активности у оквиру Бањалучког М:тел полумаратона почињу већ данас од 16.00 часаова када ће започети подјела такмичарских бројева. Селец је истакао да ће полумаратон обиљежити низ догађаја, а између осталих, ту су Експо сајам, Тропик Бамбини маратон у суботу гдје организатори очекују учешће око 700 дјеце, те главна полумаратонска трка у недјељу, када програм почиње већ од 8.30 часова. 

Горан Ћорић, директор маркетнг тима полумаратона, рекао је да је Бањалучки М:тел полумаратон најмасовнији спортски догађај у Босни и Херцеговини. Он је истакао да ће око 1.500 Бањалучана трчати полумаратон и штафетну трку, што је импозантан број. Ћорић је рекао да путем полумаратона желимо да пренесмо позитивну енергију коју носи спорт и да из нашег града пошаљемо лијепу слику у свијет.

Милица Стојаковић, портпарол М:тела, компаније која је генерални спонзор полумаратона, рекла је да је М:тел припремио бројна позитивна изненађења за учеснике полумаратона као и за све оне који у недјељу буду у центру града. Она је изразила увјерење да ће велики број грађана изаћи на улице нашег града и подржати полумаратон.

Комплетну сатницу догађаја у оквиру Бањалучког М:тел полумаратона можете погледати овдје.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008