• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Једанаеста сједница Скупштине Града биће одржана 23. маја
Једанаеста сједница Скупштине Града биће одржана 23. маја PDF верзија   Верзија за штампу

Једанаеста сједница Скупштине града Бања Лука биће одржана 23. маја, са почетком у 10 часова. На овом засједању, одборници ће разматрати 52 тачке дневног реда. Одлучио је ово Колегијум Скупштине на данашњој сједници.

Градоначелник Игор Радојичић обавијестио је данас Колегијум да ће тражити термин за одржавање посебне или ванредне сједнице Скупштине Града у вези са изградњом нове топлане.

-У припреми је неколико аката, и то о избору стратешког партнера и о формирању новог привредног друштва, уствари изградњи новог постројења. Оног момента када сви потребни уговори буду припремљени, затражићемо засједање Скупштине Града која би требало да донесе ове одлуке – казао је градоначелник Радојичић, истичући да би ова сједница могла бити одржана прије редовне 11. сједнице.

Како је нагласио - циљ градске администрације је да што прије започну грађевински радови и да се у току ове грађевинске сезоне изгради нова топлана, односно ново постројење које ће бити покретано на био масу.

Градоначелник је подсјетио да је на јавни позив за изградњу нове топлане - једину потпуну понуду дала компанија IEE доо за енергетику и екологију, с тим да је ова фирма у понуди навела да би ауторизовани подизвођачи у пројекту били сљедеће компаније: Елнос група (Бањалука), Радис (Источно Сарајево), Оџачар котлоремонт (Београд), Институт за грађевинарство (Бањалука), ЕМТ (Брчко), с тим да је Петрол (Љубљана) ауторизовани савјетник – консултант.

Дневни ред 11. сједнице: Међу тачкама 11. сједнице су приједлози акционог плана запошљавања на подручју града и подстицајним средствима у функцији запошљавања за 2017.
Пред одборницима ће се наћи и Приједлог одлуке о измјени Одлуке о пословним зградама, пословним просторијама, гаражама и гаражним мјестима у гаражама, извјештаји и планови пословања: „Акване“, „Водовода“, Градског гробља, Градске развојне агенције и „Деп-от“-а. На овом засједању је и више информација, између осталог о стању у привреди и запошљавању и о стању безбједности саобраћаја.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008