• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Градоначелник угостио Ђелинда Бордина
Градоначелник угостио Ђелинда Бордина PDF верзија   Верзија за штампу

Уочи трећег Бањалучког М:тел полумаратона, градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, угостио је у Градској управи Ђелинда Бордина, славног италијанског маратонца и промотера овогодишњег полумаратона. Ђелиндо Бордин је велико име свјетске атлетике, маратонац који се окитио златном олимпијском медаљом 1988. године у Сеулу, два пута је био првак Европе – 1986. у Штутгарту и 1990. године у Сплиту, а има и бронзу са Свјетског првенства у Риму 1987. године. Побједник је и Бостонског маратона.

- Данас је започео диван и позитиван догађај у нашем граду. Ми желимо да се такмичимо са нашим комшијама у окружењу и да Бању Луку позициниорамо као регионални центар. Програм полумаратона почео је трком најмлађих гдје смо видјели много позитивне енергије и направили смо прави увод за оно што нам слиједи сутра. Хвала организаторима на свему што је урађено, а велику захвалност дугујемо и промотеру маратона Ђелинду Бордину, нашој Вери Николић, као и нашим пријатљима из Љубљанског маратона – рекао је у изјави новинарима градоначелник Игор Радојичић.

Промотер Бањалучког М:тел полумаратона Ђелидно Бордин, изразио је задовољство због тога што је данас у Бањој Луци и што је компанија коју он заступа – Диадора, техничка подршка нашем полумаратону. Он се присјетио славних времена када је 1988. године у Сеулу освојио златну олимпијску медаљу, рекавши да је то доживљај који може да се доживи само једном у животу и да изазива посебне и снажне емоције.

Директор полумаратона Владимир Селец, рекао је да је Бања Лука спремна за још један спортски спектакл, да се на сутрашњем полумаратону очекује око 6.000 тракача, а међу њима и елитни свјетски тркачи. Селец је додао да је данашњи Тропик Бамбини маратон протекао у лијепој атмосфери, уз учешће око 1.000 бањалучких малишана. 

Андреј Разрих, директор Љубљанског маратона, казао је да је први пут у Бањој Луци, али да то не умањује његове веома позитивне утиске о нашем граду. Он је нагласио да је Бањалучки полумаратон једна од најперспективнијих манифестација тог типа у региону.

Славна српска атлетичарка Вера Николић, ни овај пут није крила своје одушењљење због доласка у наш град, рекавши да Бања Лука може бити поносна на свој полумаратон и да много већи и богатији градови у свијету немају овако лијеп догађај као што је Бањалучки полумаратон.

Програм Бањалучког М:тел полумаратона почиње у недјељу од 8.30 часова, са све детаљније информације можете прочитати на овој интернет страници.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008