• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Свечано отворен павиљон БиХ на 57. Венецијанском бијеналу
Свечано отворен павиљон БиХ на 57. Венецијанском бијеналу PDF верзија   Верзија за штампу

Бањалучки умјетник Раденко Милак са својим пројектом "Универзитет катастрофе" представља БиХ на 57. Венецијанском бијеналу, које је за јавност отворено јуче и трајаће до 26. новембра.

-Павиљон БиХ говори интернационалним језиком. То је првенствено важно јер тренутно у Венецији имамо стотине националних павиљона, гдје свака земља покушава да буде адекватно презентована и да покаже то што ради. С обзиром на то да смо ми мала земља, сматрам да је веома битно укључити сателите у виду страних сарадника - казао је Милак, појашњавајући да су поред интернационалних сарадника у самом раду присутне и интернационалне теме.

Сарита Вујковић, комесар павиљона и директорица Музеја савремене умјетнсти Републике Српске, казала је да је публика у Венецији веома заинтересована за павиљон БиХ.

-Наша поставка је занимљива и зато што нам је омогућила сарадњу с интернационалним тимом. Радови на различите начине и различитим медијима желе да кажу колико данас кроз савремену умјетност иста мишљења могу да буду испричана на различите начине. Ове године примјећујемо интерес за технички врло сложене радове - рекла је Вујковићева, додајући да је само захтјевна анимација Раденка Милака, која траје свега десетак минута, настајала пуних осам година.

Представници Града Бања Лука, уз бројне званичнике из РС и БиХ, присуствовали су свечаном отварању пaвиљонa БиХ.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008