• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Сређивање игралишта, спортских терена и аутобуских надстрешница
Сређивање игралишта, спортских терена и аутобуских надстрешница PDF верзија   Верзија за штампу

По налогу Одјељења за комуналне послове, на више локација у граду почело је сређивање дјечијих игралишта, спортских терена, надстрешница на аутобуским стајалиштима и друге комуналне опреме.

Клупа у Алеји Светог Саве: санирана и јутрос постављена (лијево) и оштећена клупа прије санације
Како је појаснио вршилац дужности начелника Одјељења за комуналне послове Петар Билчар, ови послови се изводе у оквиру редовног одржавања комуналне опреме.

-Ријеч је о поправци разних оштећења на игралиштима, спортским теренима и на надстрешницама које су несавјесни појединци оштетили а на неким отуђили и кров. Радови се односе и на одржавање контејнера, корпи за отпатке, клупа, платоа за контејнере, заштитних ограда и стубића – прецизирао је Билчар.

Надстрешница у ДебељацимаПрема његовим ријечима, до сада су санирана дјечија и спортска игралишта у Дракулићу, у Улици Симе Матавуља, Београдској улици у Борику, у Улици Саве Љубоје и код Зеленог моста, затим саниран је дио тениских терена у Парку „Младен Стојановић“, те уређене клупе у Парку „Петар Кочић“.

На већини ових игралишта, замијењени су ланци на љуљашкама и сједалице, лакиране конструкције и клупе, постављени нови ланци на гумама за љуљање, поправљени обручи за кош и стављене мрежице.

-Што се тиче одржавања надстрешница на аутобуским стајалиштима, санирали смо их у Улици Тешана Подруговића код МЗ Врбања и код броја 19, у Улици Станка Божића Кобре, у Суботичкој улици код бр. 30 и у Улици Ђуре Дамјановића код броја 47 – казао је Билчар.

Осим поменутих радова, током године ће се наставити и по потреби вршити и други санациони радови на оштећеној комуналној опреми.

Извођач радова је предузеће „МГ Минд“ д.о.о. из Мркоњић Града. Вриједност уговорених радова износи 42.943 КМ.

Чињеница је да се знатан дио ових средстава троши на поправак уништене комуналне опреме од стране неодговорних појединаца. Зато и овим путем апелујемо на грађане да сви заједно чувамо имовину, јер је сигурно да се средства која се дају у обнављање намјерно уништене опреме могу усмјерити у изградњу нове комуналне опреме.  Молимо грађане да сва запажања везана за уништену или оштећену опрему пријаве у Одјељење за комуналне послове, на телефон  број: 244-593  или комуналној полицији (тел. 306-464).

Градска управа града Бањa Лукa © 2008