• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Нове донације за дјечија игралишта
Нове донације за дјечија игралишта PDF верзија   Верзија за штампу

Још двије друштвено одговорне компаније - Крајинапетрол и Кроација осигурање, подржале су акцију изградње дјечијих игралишта, коју је градоначелник Игор Радојичић покренуо почетком године.

Градоначелник Радојичић потписао је данас уговоре о донацији са представницима ових фирми, а позив за учешће у акцији и даље остаје отворен за све заинтересоване компаније.

Кроација осигурање дарује цијело игралиште у насељу у Алеји Светог Саве у вриједности од 30.000 КМ, а Крајинапетрол даје новчану донацију од 5.000 КМ, која иде на рачун посебних намјена и са којег ће прикупљена средства бити утрошена за игралишта на локацијама на којима не буде заинтересованих донатора.

Градоначелник Радојичић нагласио је да су до сада у акцији направљена три игралишта, те да ће ускоро бити потписани нови уговори о изградњи дјечијих игралишта.

-Наш је став да компанијама које су донатори, Град са своје стране обезбиједи лоакцију и ријеши дозволу, а да они комплетно рјешавају посао јавне набавке, односно обезбиједе опрему и донирају игралиште - нагласио је градоначелник, и додао да на подручју града има укупно 60 локација, што постојећих за обнову или за градњу нових игралишта.

-Желимо да обрадујемо што више наше дјеце , без обзира на то у којем дијелу града живе - истакао је Радојичић.

Предсједник управе Кроација осигурања Иван Лубурић, казао је да им је посебна част што имају прилику да младости Бање Луке поклоне дјечије игралиште.
-Кроација осигурање као финансијска институција са преко сто година са пословањем на овим просторима, очито се не би задржала да није била друштвено одговорна компанија. Тим правцем настављамо даље и хвала Граду што нам је омогућио да саградимо игралиште – нагласио је Лубурић.

Директор Крајинапетрола, Милован Бајић похвалио је акцију, те истакао да се у граду примијети активност нове градске администрације.
-Радо смо се одазвали позиву за учешће и надам се да ћемо убудуће успјешно пословати и помагати Град у сличним акцијама – закључио је Бајић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008