• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Зелено свјетло за Приједлог одлуке о висини накнаде за кориштење путног и осталог земљишта за постављање кабловске канализације
Зелено свјетло за Приједлог одлуке о висини накнаде за кориштење путног и осталог земљишта за постављање кабловске канализације PDF верзија   Верзија за штампу

Приједлог одлуке о висини накнаде за кориштење путног и осталог земљишта за постављање кабловске канализације усвојен је на данашњој сједници Скупштине Града.

Зелено свјетло добили су и приједлози акционог плана запошљавања на подручју града и програма кориштења подстицајних средстава у функцији запошљавања за 2017. годину.

Новина код додјеле подстицаја је у томе што су раније субвенције биле намијењене послодавцима за запошљавање нових радника уз суфинансирање дијела трошкова радног мјеста, док ће сада субвенције бити усмјерене за суфинансирање трошкова набавке основних средстава, увођења нових стандарда и преквалификацију радника.

Иначе, за подстицаје из овог програма биће издвојено укупно 620.000 КМ. Од тога, 400.000 КМ је планирано за субвенције предузетницима који обављају производну дјелатност, као и онима који се баве информационим технологијама. Други дио износа од 220.000 КМ, односи се на субвенције за самозапошљавање и њих ће моћи да остваре незапослена лица која су у току јавног позива регистровала производну, занатску или услужну дјелатност.

Одборници су на овом 11. засједању подржали и Приједлог одлуке о измјени Одлуке о пословним зградама, пословним просторијама, гаражама и гаражним мјестима у гаражама.

Одбијена је иницијатива за измјену дијела Регулационог плана стамбеног насеља Старчевица.

Иницијатива за измјену Регулационог плана „Центар исток“ уз Мишљење о разлозима за неприхватање иницијативе скинута је са Дневног реда јер није добила подршку радног тијела.

Парламент је завршио са радом око 18 часова. Преостало је још 20 тачака Дневног реда, које ће одборници разматрати у наставку сједнице заказаном за 31.мај ове године.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008