• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Градоначелник Радојичић о пословању јавних предузећа и установа
Градоначелник Радојичић о пословању јавних предузећа и установа PDF верзија   Верзија за штампу

У наставку 11. сједнице Скупштине Града, одборници разматрају 20 тачака Дневног реда. На данашњем засједању су и извјештаји и планови пословања: „Водовода“, „Акване“, Градског гробља, Градске развојне агенције и „Деп-от“-а.

Од доласка нове администрације, ушло се у реструктурисање и реорганизацију појединих јавних установа и предузећа, од којих је Центар за развој пољопривреде и села већ реорганизован и промијењена му је надлежност.

-Било је проблема у управљању, одржавању и наплати сеоских водовода. Зато је управљање сеоским водоводима повјерено предузећу „Водовод“, које има компетенцију и знање да управља тим водоводима – казао је градоначелник Игор Радојичић у паузи данашње сједнице.

Према његовим ријечима, од градских предузећа – „Топлана“ је највећи појединачни проблем и она је тренутно предмет реорганизовања.

-Истовремено се проводи план реорганизовања у Заводу за изградњу. Пред нама је још неколико предузећа  а једно од њих је и „Аквана“ око које се предузимају одређене мјере. Остаје да се опредијелимо око судбине Радничког универзитета. Циљ нам је да до краја године покушамо већину предузећа извући из проблема, како финансијских тако и организационих или да бар имају јасну путању даљег пословања – истакао је градоначелник Радојичић.

У том смислу, градоначелник је најавио да су у току разговори у вези са преуређењем простора поред отвореног базена у додатни спортски и рекреативни садржај, што би привукло већи број грађана и омогућило одређени додатни приход „Аквани“.

-Од сезоне на градском отвореном базену која траје мјесец до три нема рентабилности. Градски олимпијски базен је велики потрошач и он такође нема економске исплативости. Мора бити или субвенционисан или развијати додатну дјелатност – закључио је Радојичић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008