• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Бесплатна школа спортско-рекреативног роњења
Бесплатна школа спортско-рекреативног роњења PDF верзија   Верзија за штампу

Ронилачки клуб “Делфин” Бања Лука организује бесплатну школу спортско рекративног роњења за дјецу и родитеље која ће бити одржана у периоду од 19. до 22. јула ове. године. Право учешћа имају породице, један или оба родитеља са дјецом узраста од 8 до 17 године старости, а сви полазници морају бити пливачи. Дјеца испод 8 година старости такође могу учествовати у појединим радионицама пројекта. У склопу пројекта, полазници ће стећи теоретска и практична знања из следећих радионица:

- боравак у природи (вода и приобаље) / заштита и очување водених ресурса и њихов значај за појединца и друштвену заједницу – општи и специфични дио,
- боравак у природи (вода и приобаље) / општи принципи безбједности за појединца и групу,
- пливање у планинским ријекама и језерима / пливачке технике и принципи безбједности,
- роњење на дах / ронилачка опрема, избор, кориштење и одржавање,
- роњење на дах / ронилачке технике и принципи безбједности,
- увод у ронилачки спорт / упознавање са различитим ронилачким спортским дисциплинама,
- увод у роњење са аутономним ронилачким апаратима и “Дисцоверy дивинг”,
- такмичење у подводним вјештинама стеченим током обуке.

Распоред активности по данима је сљедећи:

19. јул, од 16.00 до 20.00 часова -  теоретска и практична обука;
20. јул, од 16.00 до 20:00 часова - теоретска и практична обука, клупске просторије код мотела “Ортодокс”, те акваторијум на ријеци Врбас у насељу Новоселија, Улица Уроша Дреновића 101;
22. јул, од 16.00 до 18.00 часова - такмичење у дисциплини “Подводне вјештине” (прилагођена радионицама из пројекта) на базенима воденог парка “Аквана”, Алеја Светог Саве 80.
За родитеље и дјецу узраста од 14 до 17 година, учеснике на пројекту, 20. јула, на добровољној бази и такође бесплатно, предвиђено је роњење са аутономним ронилачким апаратима уз пратњу инструктора, на два до пет метара дубине уз кратак теоретски дио, подводно снимање и фотографисање роњења. 

За учеснике је обезбијеђена сва неопходна ронилачка опрема, као и храна, освјежавајућа пића и превоз за особе којима је потребан. Полазници су дужни да обезбједе само личне купаће костиме и пешкире.

Грађани се могу пријавити и добити све потребне информације путем телефона, на бројеве 065/173-180 и 065/140-313, путем електронске поште info@rkdelfin.org, путем фејсбук странице клуба @banjaluckidelfini и путем клупске интернет странице www.rkdelfin.org .

Школс роењења ће бити одржана у оквиру манифестације Љето на Врбасу, а Град Бања Лука је подржао овај пројекат путем јавног позива.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008