• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Почиње „Љето на Врбасу“
Почиње „Љето на Врбасу“ PDF верзија   Верзија за штампу

Традиционална манифестација "Љето на Врбасу" биће отворена сутра увече (субота, 15. јул), уз звуке симфонијских оркестара Бањалучке филхармоније и Уметничког ансамбла Министарства одбране Србије "Станислав Бинички" из Београда.

Овогодишње 64. издање "Љета на Врбасу" почеће у 21.30 часова концертом "Под звијездама", на обали Врбаса испод зидина Кастела, под диригентском палицом Ванесе Кременовић и Војкана Борисављевића, саопштено је из Туристичке организације града Бања Лука.

На концерту ће бити изведена музика из најпознатијих домаћих и страних филмова, уз солистичке наступе Кристине Ивановић, Маје Манојловић и Лукијана Ивановића.

У оквиру програма свечаног отварања, активно ће учествовати бањалучки клубови водених спортова са дефилеом пловних објеката с лампионима.

Такође, исто вече, након церемоније отварања - у 23.00 часа предвиђена је промотивна журка "Фреш вејв" фестивала, током које ће бити приказани филмови првог Међународног фестивала подводног филма и фотографије "Делфин фест" - Ронилачког клуба Делфин, која ће трајати до један час иза поноћи.

У оквиру манифестације, до 30. јула, предвиђено је одржавање скокова са Градског моста, као и трке дајак и кајак чамаца и "Котлићијада", које окупљају велики број грађана, те бројна друга спортска такмичења и забавни садржаји.

Манифестацију "Љето на Врбасу", која ће трајти до 30. јула, организује Туристичка организација града Бања Лука, а свечану церемонију и концерт на отвореном подржали су Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Град Бања Лука, Генерални конзулат Србије у Бањој Луци, те компанија "М:тел".

Комплетан прогам овогодишњег "Љета на Врбасу" погледајте овдје.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008