• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Обновљена трим-стаза на Бањ брду
Обновљена трим-стаза на Бањ брду PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Зоран Талић, заједно са представницима Рекреативне зоне Бања Лука, обишли су данас обновљену трим-стазу на Бањ брду, која води од подножја преко Рајнеровог врела до Трешњика. 

Радојичић је рекао да је дужина стазе око 2,5 километра, те да је за обнову трим-стазе издвојено око 20.000 КМ.

- Бањ брдо је најинтересантнија пјешачка зона за Бањалучане, јер хиљаде грађана овдје долази на рекреацију. Планирамо још неколико активности које се односе на спорт, рекреацију и здрав живот. Шире подручје, од Траписта преко Старчевице до Бањ брда је проглашено посебном зоном и чека нас уређење тог простора. Врбас је такође непресушан извор приче о рекреацији, а обале Врбаса дају велике могућности да ситним интервенцијама тај простор оплменимо и учинимо приступачним за грађане – навео је градоначелник у изјави новинарима.

Предсједник градског парламента Зоран Талић, казао је да су од представника Рекреативне зоне добили информацију да постоје одређене организације из иностранства које су заинтересоване да помогну овај пројекат.

- Градоначелник и ја ћемо врло брзо упутити званичне дописе према тим организацијама, како бисмо покушали пронаћи што више средстава. Градска управа је заузела јасан став према рекреативној зони, а ми смо данас овдје да покажемо да смо уз Бањ брдо, уз грађане и рекреативце – нагласио је Талић.

Представник Рекреативне зоне Бања Лука Тихомир Дакић, истакао је да је ово почетак ревитализације цијеле зоне за рекреацију на Бањ брду, која подразумијева стварање садржаја за све генерације.

- Важно је да према грађанима упутимо апел да се укључе у планирање и заштиту зоне. Ми смо данас градоначелнику и предсједнику Скупштине изнијели неке наше идеје како видимо уређење зоне и вјерујем да ћемо о томе у будућности још разговарати. Наша порука је да ово и даље мора бити зона без аутомобила, да се што више људи покрене на рекреацију и здрав живот – изјавио је Дакић.

Парк Младен Стојановић

Говорећи о Парку Младен Стојановић, градоначелник Игор Радојичић је рекао да је циљ да се у овом парку изгради трим-стаза.

- Постоји иницијатива наших суграђана да град добије још једну трим-стазу и Град Бања Лука је ребалансом буџета обезбиједио 50.000 КМ за ову намјену, али то није довољно. Уколико нам се придруже донатори, до процијењене вриједности од 80-90 хиљада КМ, онда бисмо то могли завршити ове године – истакао је Радојичић и подсјетио да ће и у простору воденог парка Аквана ускоро бити изграђена трим-стаза. 

Градска управа града Бањa Лукa © 2008