• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Градске службе редовно одржавају дјечија игралишта
Градске службе редовно одржавају дјечија игралишта PDF верзија   Верзија за штампу

Средства за редовно одржавање комуналне опреме планирају се сваке године у буџету. Ове године издвојена је 71.000 КМ за сређивање дјечијих игралишта, спортских терена, надстрешница на аутобуским стајалиштима и друге комуналне опреме.

-Ови послови започели су у мају и углавном се односе на поправку разних оштећења на игралиштима, спортским теренима и на надстрешницама које су несавјесни појединци оштетили, а на неким отуђили поједине дијелове. Радови се односе и на одржавање контејнера, корпи за отпатке, клупа, платоа за контејнере, заштитних ограда и стубића – казао је вршилац дужности начелника Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Како је истакао, највише посла у одржавању комуналне опреме обављено је на санацији дјечијих и спортских игралишта, које надлежне службе редовно обилазе и одржавају, како би била што безбједнија за употребу.

-За ова три мјесеца санирали смо 29 дјечијих и девет спортских игралишта. На већини њих замијењене су сједалице на љуљашкама и клацкалицама, постављени нови ланци на гумама за љуљање, допуњени пјескарници, лакиране конструкције и клупе, постављене нове табле и обручи за кош и стављене мрежице, те обављени други радови у оквиру редовног одржавања комуналне опреме – истакао је Билчар.

Између осталих, радови су обављени на игралиштима у Дракулићу, у Улици Симе Матавуља, Београдској, у Улици Саве Љубоје, код Зеленог моста, у ул. Краља Петра II, Марка Краљевића, Крфској, Косовке дјевојке, Максима Горког, Васе Пелагића, Цара Душана, Прве крајишке бригаде, Стевана Мокрањца, Драгише Васића, Вождовачкој, Верићима, Српских устаника, Цара Лазара, Корудунашкој, Срђе Злопоглеђе, Милоша Обилића, Војводе Момчила, и другим.

Нажалост, чести су случајеви уништавања комуналне опреме, а посебно на мети вандала буду реквизити на спортским и дјечијим игралиштима.

-Чак смо имали случајева да тек санирано игралиште несавјесни појединци у кратком року опет униште - рекао је Билчар и навео примјер дјечијег игралишта у Улици Марка Краљевића, које је санирано почетком јула, да би само након мјесец дана вандали оштетили сједалицу на вртшеци и комплетну конструкцију љуљашке.

-Поменуто игралиште смо прије два дана опет поправили односно замијенили сједалицу и учврстили конструкцију. То игралиште је сада у добром и функционалном стању – казао је Билчар и додао да је било таквих случјева на више локација наводећи и примјер спортског игралишта у Парку „Младен Стојановић“, гдје су вандали тек обновљене кошеве за баскет уништили у року од неколико дана.

И овим путем, он је апеловао на све који примијете вандалско уништавање комуналне опреме да о томе обавијесте градске службе или позову полицију.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008