• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Састанак са предсједницима савјета мјесних заједница
Састанак са предсједницима савјета мјесних заједница PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, састао се данас у Градској управи са предсједницима савјета бањалучких мјесних заједница. Главна тема разговора био је јавни позив за додјелу средстава за подршку пројектима мјесних заједница за уређење простора.

- Ово године у градском буџету је планирано 150.000 КМ за ову намјену. Још зимус је из великог броја мјесних заједница био приједлог да се успостави посебна буџетска линија која би била намијењена мањим пројектима у мјесним заједницама. Савјети свих 57 мјесних заједница у наредних 30 дана могу да кандидују по два пројекта. Овдје говоримо искљичиво о мањим пројектима који се односе на рјешавање мањих инфраструктурних радова на подручју мјесне заједнице и који могу да ријеше одређене проблеме на локалу – образложио је градоначелник Радојичић и додао да ће све пријављене пројекте оцјењивати комисија, те да ће на основу тога бити додијељена средства.

Предсједник Савјета МЗ Обилићево 2, Дарко Милаковић, изјавио је да подржава ову акцију Градске управе и расписивање јавног позива.

- Пошто смо очекивали овако нешто, ми смо у савјету већ имали неке иницијалне разговоре о овој теми. Раније смо имали идеју да то буду дјечија игралишта, али ће ускоро, захваљујући акцији Градске управе и друштвено одговорних компанија, у нашем насељу бити изграђена два игралишта. У том смислу ћемо пробати да кандидујемо неке друге пројекте и о томе ћемо ускоро донијети одлуку – рекао је Милаковић.

Иначе, јавни позив је отворен до 23. септембтра ове године и максималан износ за један пројекат је 2.500 КМ.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008