• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Отворен фестивал "Дани Врбаса"
Отворен фестивал "Дани Врбаса" PDF верзија   Верзија за штампу

Културно-туристичка манифестација еко фестивал „Дани Врбаса“ отворена је данас на обалама Врбаса, у башти мотела Ортодокс. Манифестацију је свечано отворио градоначелник Игор Радојичић, који је рекао да се поруке овог фестивала у потпуности уклапају у концепт Градске управе која је процијенила да је туризам један од најважнијих, али и недовољно искориштених ресурса нашег града.

- Ове године смо учинили додатни напор на промоцији наших туристичких потенцијала. Постоји неколико препознатљивих симбола на којима можемо базирати туристички концепт, а један од њих је свакако Врбас. Град је и ове године имао низ културних, забавних и спортских догађаја, који су организовани за домаће становиништво али и за бројне годсте који су дошли са стране. Наш циљ је да у будућности имамо још више таквих догађаја и да привучемо што више људи у наш град – рекао је градоначелник отварајући фестивал и додао да, чим буде завршен Кочићев збор, почеће рад на промоцији зимске туристичке понуде у граду.

И ове године, фестивал је изложбено – сајамског карактера, а посјетиоцима ће се представити произвођачи органске хране и козметике из Босне и Херцеговине. У оквиру сајма биће приказан промотивни филм о теми “Еколошка средина и безбједносни аспекти”. Фестивал ће бити употпуњен спортским играма на Врбасу, тркама кајакаша, дјечијом радионицом, наградама за најљепшу фотографију Врбаса, едукативним садржајима, као и наступом културно – умјетничких друштава.

Директор Туристичке организације Града Бања Лука, Остоја Барашин, изјавио је да је идеја о еколошком фестивалу одлична и да се ТОБЛ придружио у организацији приеј пет година, истина скромно, али сваке године фестивал је све бољи. Он је нагласио да постоји много фестивала који за тему имају Врбас, те да се увијек морамо враћати Врбасу, његовој заштити и очувању.

Партнер фестивала је и бањалучки Водовод, а директор Бранка Трнинић истиче да је фестивал одлична прилика да се кроз културно-туристички догађај промовише заштита Врбаса, не само у Бањој Луци већ и у широј регији.  Она је подсјетила да је вода из Врбаса основна сировина за производњу здраве и чисте питке воде за становнике Бање Луке, али и сусједних општина.

Фестивал ће трајати 24. и 25. августа, а организатор фестивала је удружење грађана „Green Vrbas“ уз подршку Града Бања Лука, Туристичке организације Бања Лука, бањалучког Водовода и бројних организација и спонзора.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008