• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Потписан уговор о изградњи дјечијег игралишта у насељу Нова варош
Потписан уговор о изградњи дјечијег игралишта у насељу Нова варош PDF верзија   Верзија за штампу

На локацији старог игралишта у Равногорској улици, у насељу Нова Варош, до краја октобра требало би да буде изграђено ново дјечије игралиште, са креативним играчкама међу којима ће поједине по први пут бити постављене у РС и БиХ. Игралиште ће се простирати на 450 квадратних метара и имаће капацитет да се на њему у истом тренутку игра 70 малишана, узраста до 12 година.

Почетак реализације пројекта изградње игралишта је озваничен данас у Градској управи, након што су Игор Радојичић, градоначелник Бање Луке, директор компаније „Елнос БЛ“ Бранко Торбица и директор компаније „Тензо“ Жељко Петровић, ставили потписе на уговор о његовој изградњи. Игралиште ће се градити у оквиру велике акције коју Град Бања Лука реализује са друштвено одговорним компанијама.

Градоначелник Игор Радојичић је захвалио донаторима који су одлучили да се укључе у ову велику акцију Градске управе и нагласио да би игралиште у Новој вароши требало да буде завршено до краја октобра ове године.

- Пројектовано је изванредно игралиште, по савременим стандардима, а на радост наших малишана и њихових родитеља. Желимо да оплеменимо наш град и да у што више насеља добијемо дјечија игралишта и просторе за оdмор и рекреацију – рекао је градоначелник.

Бранко Торбица је након потписивања уговора истакао да се Елнос група са задовољством одазвала акцији изградње дјечијих игралишта на подручју града.

- Ми смо се потрудили да нашој дјеци поклонимо креативно и модерно игралиште које ће бити украс града и мјесто за најљепше дане њиховог одрастања -  рекао је Торбица.

Сигурносна подлога игралишта је донација компаније „Тензо“, а директор Жељко Петровић каже да ће подлога на игралишту бити апсолутно сигурна за дјецу, у функцији игре, са модерним вјештачким брежуљцима и традиционалним играма.

- Малишани ће, док се играју на њој, у сваком тренутку бити слободни и сигурни, без опасности од посљедица падова док трче, скачу или се пењу – закључио  је Петровић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008