• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Округли сто "Кочић, наш савременик"
Округли сто "Кочић, наш савременик" PDF верзија   Верзија за штампу

У оквиру програма 52. Кочићевог збора, у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, у току је округли сто о теми "Кочић, наш савременик".

Учесницима округлог стола обратили су  се градонач

елник Игор Радојичић и директор НУБ РС Љиља Петровић Зечић. Радојичић је поручио да су Кочићеве идеје и Кочићеви говори и данас веома актуелни, иако је од његове смфрти прошло више од једног вијека, а на овом простору промијењено чак осам држава.

- За теме неколико Кочићевих говора у Босанском сабору можемо слободно рећи да су готово идентичне темама око којих дансс постоје спорења, посебно када је у питању језик. Схватајући значај Кочића за наш град, можемо рећи да ће ускоро Кочић, заједно са баном Милосављевићем бити чувар градског грба, односно ове двије историјске личности ће се наћи поред штита на новом грбу Бање Луке. Такође, уважавајући значај и ширину Кочићевог збора, Град Бања Лука је ове године одлучио да преузме организацију збора – рекао је Радојичић и захвалио сви минституцијама и појединцима који су дали свој допринос у организацији.

Својим учешћем, допринос округлом столу су дали Станиша Тутњевић, Александар Гаталица, Ранко Рисојевић, Александар Јерков, Биљана Панић Бабић, Коља Мићевић, Вуле Журић и Ранко Павловић.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008