• slideshow_2
  • slideshow_3
  • slideshow_4

Корисник

Нисте регистровани?

Почетна страна / Вијести / Бањалучки гимназијалци на Олимпијади метропола у Москви
Бањалучки гимназијалци на Олимпијади метропола у Москви PDF верзија   Верзија за штампу

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, уприличио је данас пријем за ученике бањалучке Гимназије, који ће наш град представљати на Олимпијади метропола у Москви.

Градоначелник Радојичић је рекао да је Бања Лука почаствована позивом градоначелника Москве да учествује на Олимпијади међу великим свјетским градовима и да то за нас представља велику част.

- Наша омладина ће се тамо наћи у друштву својих вршњака из Берлина, Пекинга, Њу Делхија, Београда и других свјетских пријестоница. Град Бања Лука је, поред тога што је позитивно одговорио на позив градоначелника Москве, уједно суорганизатор и суфинансијер одласка наших ученика у Москву. Желим нашим момцима и дјевојкама успјех на Олимпијади, али и да на достојанствен начин представе наш град, Гимназију и Републику Српску – поручио је градоначелник бањалучким гимназијалцима.

Директор Гимназије, Зоран Пејашиновић, изјавио је да импонује свима да буду у друштву таквих метропола на једном тако великом такмичењу.

- Ово је и порука нашим ученицима да ако су вриједни, ако уче, ако воле школу и знање, да је то неко препознао и подржао, као што је сада случај са Градском управом. Ово путовање у Москву ће, осим радног дијела програма, имати и веома занимљиве туристичке садржаје, што свакако није занемарљиво, јер је ово јединствена прилика за све да видимо Москву – казао је Пејашиновић.

Ученик трећег разреда Гимназије, Филип Бештић, такмичиће се на Олимпијади у области хемије.

- На Олимпијади ће учествовати осам ученика из Бање Луке, из области математике, физике, информатике и хемије. Захваљујем се школи и Градској управи који су нам омогућили да идемо у Москву. Учинили смо све да се што боље спремимо и вјерујем да ћемо остварити добре резултате – истакао је Бештић.

Олимпијада метропола ће бити одржана од 4. до 9. септембра у Москви.

Градска управа града Бањa Лукa © 2008